onsdag 18 mars 2015

Hoppet ute än en gång

Så vann han igen, Netanyahu. M a o inget hopp om förändring eller fred. Bara mer av samma propaganda. På det sättet liknar Netanyahu Putin. Man ger folket en världsbild som omvärlden inte känner igen.
Det är något absurt med Israel. Varför ska judarna ha ett land med bara judar? Så är det ju inte i de flesta andra länder. Det är något övermaga med en religion som anser att det egna folket står över alla andra folk, för det är ju vad judendomen går ut på, att judarna är det utvalda folket.
När politiken dessutom grundar sig i en sådan självbild blir den livsfarlig.Religion och politik är en katastrofal mix och det ser vi ju i hela Mellanöstern. (Och t ex hos de extremreligiösa politikerna i USA:s kongress).
Nu kommer en död hand att ligga över Israel/Palestina-konflikten i ytterligare ett antal förlorade år, med mänskligt lidande, förnedring och död som följd.
Världssamfundet måste sätta ned foten någon gång.

2 kommentarer:

 1. På vilket sätt anser du att Putin är lik Netanyahu? Putin håller knappast på med etnisk rensning eller bombar civila! Angående propaganda så är det väl knappast Putin som håller på med den utan ryska media, precis som här hos oss där MSM-media numera bara har propaganda på menyn.

  Zune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar att Putin och Netanyahu beskriver världen utifrån ett perspektiv som det är svårt för människor att värja sig emot. I Ryssland kontrollerar ju Putin numera media, så det är svårt att få någon annan bild av världen än den regimen vill ge.

   Radera