torsdag 17 mars 2016

Parasiterna

Gårdagens "Uppdrag granskning" om överklassens skattesmitare (det är ju mest de som har tillräckligt med pengar) visade med all tydlighet hur självklart det är (har varit) för överklassen att bryta mot lagen när det gäller deras egen förmögenhet - trots borttagen arvskatt, gåvoskatt och fastighetsskatt. De tycker de lever ovanför samhället. Vad bryr de sig om skola, vård och omsorg, de kan ju köpa allt privat.
Men trots allt kanske de ringer polisen om de får inbrott på sina gods. Då passar det att utnyttja det allmännyttiga.
De här personerna är parasiter. Ja, en del av dem äger företag som ger jobb, i bästa fall i Sverige. Men ta Kamprad. Han har undanhållit bolagsskatt i åratal. Och vinstmaskinerna i den offentliga sektorn har inte tvekat att föra ut vinstpengarna.
Nu har Skatteverket tagit till en skatteamnesti för dessa skurkar. De får ta hem pengarna och skatta sex år bakåt, så går de fria sen. Staten är naturligtvis angelägen om att få in miljarderna. Men det känns surt när pensionärer får ut 8000 efter skatt och ska leva på det. De kan få bostadsbidrag. Det kanske kunde bli mer i plånboken för dessa m fl, om parasiterna faktiskt betalade till vårt gemensamma samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar