tisdag 1 mars 2016

Nu får landstinget städa efter BB Sophia

Det är för sorgligt med vården. Landstinget i Stockholm har dessvärre fortfarande en borgerlig majoritet. Och detta landsting med dåvarande landstingsrådet Filippa Reinfeldt i spetsen tvingade på stockholmarna vårdvalet. För förlossningsvården har detta varit förödande. Ett nytt privat BB öppnade, BB Sophia. Ett BB som dessutom inte kunde hantera svåra förlossningar som var på väg att gå fel. Istället för att detta BB ökade BB-platserna, blev det tvärtom. Personal gick till BB Sophia för att få mer betalt. Så förlossningsvården på de stora sjukhusen minskade pga personalbrist.
Nu ska BB Sophia stänga, efter endast två år. Det var inte så lönsamt med BB som ägarna trodde. Ett av skälen är tydligen att de använt hyrläkare m fl till astronomiska summor. Charlataner utan insikt om den verksamhet de bedrivit ger nu hela projektet på båten.
Nu får övriga förlossningsavdelningar ta över 3000 redan planerade förlossningar. I bästa fall återvänder en del av BB Sophias anställda till de gamla förlossningsavdelningarna, men någon självklarhet är det ju inte. Det privata BB Sophia har oroat tusentals föräldrar som planerat sin förlossning där, samtidigt som arbetet helt plötsligt med kort varsel belastar övrig vård.
Så går det när man tror att vård är vilken vara som helst på en marknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar