onsdag 23 mars 2016

Vad är det för fel på hovrätten?

Såg till min glädje att Högsta domstolen tänker pröva hovrättsdomen mot de två våldtäktsåtalade som våldtog en kvinna på en parkering. Enligt hovrätten kunde våldtäkten inte anses grov då männen våldtog kvinnan "i turordning". De sänkte straffet med ett år från tingsrättens dom på fyra års fängelse.
Vad är det för fel på de domare som sitter i hovrätten? Vi läser ständigt om fall där de friar eller sänker straffen för våldtäktsmän och pedofiler. Det senaste är att en pedofil försöker komma undan med tafsandet på en ung flicka (barn) genom att säga att han sov. Det har ju gått ett antal gånger tidigare. Sverige verkar vimla av sovande våldtäktsmän och pedofiler (nåja lätt överdrift). Och hovrätten köper det! De har köpt de mest långsökta förklaringar. T ex att en man vars spermier hittats i flickans slida, skulle ha kommit från en handduk han använt när han onanerat.
Och nu är en våldtäkt av två män efter varann, inte lika hemsk som om de hållit på samtidigt. Fråga vilken kvinna som helst om det... Men det gör inte hovrätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar