torsdag 12 januari 2017

Blir Trump en Erdogan?

Donald Trump har visat sig på en presskonferens. Totalt utan likhet med en statsman. Likt en tjurig sexåring måste han kommentera allt, högt som lågt, som handlar om honom själv.
Nu har det, väldigt sent publicerad, dykt upp en rapport som menar att Ryssland har hållhakar på Trump. Det förnekas givetvis av båda sidor och än vet vi inte om det finns någon sanningshalt i rapporten. Men en sak som Trump skulle kunna göra för att övertyga om att han inte har något samröre med Ryssland, är att offentliga göra sina skattedeklarationer, likt alla tidigare presidenter. Där borde framgå om han har intressen i Ryssland.
I själva verket borde det vara lag på att personer som innehar presidentämbetet gör detta. Att han vägrar måste faktiskt tolkas som att han på något plan smiter från skatten eller har intressen som strider mot presidentrollen.
Dessutom börjar han låta och agera som Erdogan i Turkiet. Vissa medier får inte ställa frågor för att de varit kritiska eller bara rapporterat om sånt som Trump inte vill ha rapporter om. Det här känns verkligen illavarslande. Det är ju bl a de amerikanska medierna som sett till att vi fått veta om USAs krigsbrott och andra övergrepp. Görs inskränkningar i pressfriheten är hela USA på ett lutande plan. Demokratiunderskottet är redan stort i detta land. Om Trump rör en av hörnpelarna i demokratin kommer USA och Ryssland verkligen att vara lika goda kålsupare på alla områden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar