tisdag 24 januari 2017

Fäll inga tårar för samvetsöm barnmorska

En person som vill arbeta som barnmorska, men fått nej då hon vägrar utföra aborter, har dragit sitt fall till Arbetsdomstolen, sedan kammarrätten gett arbetsgivaren rätt.
Men detta är inte en enskild persons kamp. Den backas i själva verket upp av abortmotståndare på internationell nivå. För varför vill en person bli barnmorska om samvetet är så starkt, att man inte är beredd att utföra de arbetsuppgifter som ingår? Hon bör ju ha förstått detta redan under utbildningen.
Så fäll inga tårar för Ellinor Grinmark, hon har hela världens abortmotståndare med sig. En barnmorska som inte vill bidra till de val enskilda kvinnor gör om sina kroppar, har inget på en BB-klinik att göra.
Samtidigt har USA fått en president som på sin första arbetsdag skriver under ett dekret där pengar förbjuds slussas till organisationer, både inhemska och internationella, som arbetar med aborter, preventivmedelsrådgivning och sexualupplysning (vilket ju i sig är ett sätt att motverka abort). Därmed dömer han tiotusentals kvinnor till illegala aborter som kan skada och döda dem. Varje framsteg för kvinnors sak måste ständigt försvaras, inte minst mot det gubbvälde USAs nya administration utgör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar