torsdag 5 januari 2017

Luddiga grunder för svensk upprustning

Två av tre svenskar litar inte på att försvaret klarar att försvara Sverige, skriver DN och hänvisar till en opinionsundersökning. Surprise!
Medierna har ju inte gjort annat de senaste månaderna än att utmåla hot och skriva om Sveriges usla försvar. Vad hotet från Ryssland egentligen består i är det svårt att få någon rätsida på (det är ju därifrån hotet kommer sägs det). På väldigt luddiga grunder ska vi nu rusta upp igen. Personligen tycker jag att värnplikten borde fått vara kvar (för kvinnor och män), gärna med mer civil inriktning, för det är ju civila som angrips i krig numera. Det är också en bra introduktion till vuxenlivet. Fler JAS-plan är kanske inte det vi främst behöver.
Frågan är vad vi egentligen behöver när vi inte kan få tydligare besked om hur vi är hotade och varför.
Och att folk svarar det som står i medierna i en opinionsundersökning är ju knappast förvånande. NATO-media börjar få genomslag dessvärre. Förra året svarade folk att migrationen var den viktigaste frågan, i år kanske det blir försvaret eller vård och omsorg. Beror på vad medierna skriver om. M a o rätt ointressanta resultat egentligen.
Skriv lite mer om miljöhot så blir miljön viktig. Där kan man i alla fall tala om ett konkret hot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar