fredag 27 januari 2017

Vart är vi på väg?

En vecka med Trump och han har redan bestämt att dra tillbaka allt federalt stöd till organisationer som arbetar med abort, preventivmedel och sexualupplysning. Han har aviserat att riva upp ett antal handelsavtal med andra länder och att bygga sin idiotiska mur.Dessutom är han beredd att godkänna tortyr (adjö demokrati). Därtill "krig med medierna" som Trump uttrycker det.
I Ryssland bestämmer duman att tillåta våld i hemmet, dvs att män får slå kvinnor.
Och här i Sverige ska nu moderaterna samtala med sverigedemokraterna. De får säkert sällskap av KD. Är ett nytt rasistiskt block på väg att bildas i svensk politik? Trots Kinberg Batras ivriga ord om att hon vill regera med alliansen, verkar övrig allians (förutom KD) ganska ointresserade i ett läge där SD är en part. I bästa fall splittras alliansen, i värsta fall stärks högerfalangen ytterligare.
En vecka med idel dåliga nyheter. Och den förre presidenten i Sovjetunionen, Michail Gorbatjov, varnar i Time Magazine för att världen står närmare ett (kärnvapen)krig än sedan kapprustningen på 60-talet. Vart är vi på väg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar