onsdag 11 januari 2017

Förutsägbar utveckling i Stockholms sjukvård

Ibland är det väldigt tråkigt att få rätt. Dagens sjukvårdssituation i Stockholm kunde förutses redan på 90-talet, när man i besparingssyfte lade ned ett antal akutsjukhus. Då struntade man fullkomligt i att befolkningen skulle öka och att vi skulle få så många fler äldre i Stockholm. Det kortsiktiga ekonomiska tänkandet fick ta över sunt förnuft.
Och sedan fick ju alliansen härja med sina vårdval som snedvridit primärsjukvård och kostnader för övervinster i vårdföretagen. Och pengarna har aldrig räckt till lönehöjningar för vårdpersonalen (sjuk- och undersköterskor, det har inte varit prioriterat), vilket gjort att de flytt fältet från en hopplös arbetsmiljö.
Dessutom har miljarder satsats på ett prestigesjukhus som inte ens har fungerande larmsystem och inte tar emot andra sjuka än ambulansburna. Och med färre platser än det gamla sjukhuset. Man lade ner ett fungerande barnsjukhus och förde över den till det mindre funktionella nya sjukhuset.
Hur många fel kan landstinget egentligen göra? Och vi ska inte glömma att alliansen har majoriteten där. Det ska kommas ihåg till nästa val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar