lördag 7 januari 2017

Kan man lita på FBI och CIA?

Kan man lita på underrättelser från CIA och FBI? Trump tvivlar ju definitivt, men han har ju ett egenintresse av att just de här underrättelserna inte stämmer.
Men USA har ju varit rätt bra på att manipulera verkligheten via underrättelser tidigare. Tänk bara på övertygelsen om Iraks kärnvapenutveckling som Bushregeringen försökte slå i världen och åtminstone Tony Blair och danska Fogh-Rasmussen gick ju på det. Men då kom väl orden om att få en sådan rapport direkt från presidenten (George W Bush) eller hans närmaste konspiratörer, främst Dick Cheney.
Så närTrump tar över kan vi räkna med fler manipulerade/osanna rapporter som kan ligga i Trumps intresse. Dock lär de inte handla om Ryssland.

1 kommentar:

  1. NSA har väl redan hackat alla.

    Jag tror man dessutom överskattar grovt effekten av läckan på valutgången. Man kan definitivt inte tro att Ryssarna skulle bedöma i förväg att det skulle vara värt den diplomatiska blowbacken från åtgärden. Det är den vanliga propagandan, "dom där" är inte rationella. Därmed inte sagt att man inte har intressen i det amerikanska valet. Svenska politiker har påträffats i Cuba med stora summor pengar.

    Man försöker väl motivera sina egna åtgärder, ju mer extrema ingrepp man gjort, desto mer diabolisk fiende måste vara motivet.

    (Är det otänkbart att utgången var brist på vänsterpolitik? Är det otänkbart att man misslyckats med att förbättra massans materiella villkor? Är det otänkbart att Trump föreslog politik som faktiskt skulle ge materiella fördelar för viktiga grupper av väljare? Är det otänkbart att väljare är mer än bara lättmanipulerade får?)

    SvaraRadera