lördag 25 december 2010

Moment 22 i alliansens Sverige

"Läkarens uppgift är att beskriva de begränsningar som personens sjukdom innebär, inte att göra ett utlåtande om vilken arbetskapacitet man har" säger Svante Borg, direktör på Försäkringskassan.
Som om dessa två saker inte har något samband. Och ännu mer cyniskt är det att skicka ut sjuka människor på en arbetsmarknad där det inte ens finns jobb för friska.
Det är helt orimligt att handläggare på Försäkringskassan får ännu större makt att ruinera människor. Inte bara deras ekonomi, utan också deras värdighet och självförtroende. Hur har vi i detta samhälle kunnat skapa en sådan hänsynslös institution?
För nästa steg är ju socialbidrag och något sådant får man inte förrän man gjort sig av med alla säljbara ägodelar t ex bil. Om man då bor i ett mindre samhälle, hur ska man kunna ta sig någonstans överhuvudtaget? Men då är väl argumentet att man ändå är för sjuk.....
För många har alliansens Sverige blivit ett moment 22.

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det märkligt. Om du är sjuk men inte det värsta fallet för fk så är du inte "egentligen" sjuk och därmed inte värd några pengar. Socialbidrag nästa? Nej, då måste du ruinera dig först. Nästan som att systemet vill att de som är sjuka inte ska ha någon trygghet eller ekonomi alls...

    Jag kan bara hålla med om att det i alliansens Sverige bjuds på många moment 22. Ett exempel kan va Försäkringskassan. Varför ska folk söka hjälp hos en instutition vars största syfte är just att inte hjälpa folk?

    SvaraRadera