lördag 4 december 2010

Nu urholkas arbetsrätten

SvD granskar gästarbetarnas situation i Sverige och ger ett exempel från byggsektorn i Malmö.
Utländska arbetare får sämre lön än svenskar, (80 kr/tim i detta fall) får skriva på att de inte går med i facket och arbetar med uppgifter som arbetsgivaren menar att de inte har utbildning för.
Detta är ett resultat av den fria arbetskraftsinvandringen som Billström är så stolt över. Önskeläge för oseriösa arbetsgivare, som kan få fortsätta med detta, för de "skapar ju jobb". På vilket sätt detta gynnar Sverige är helt obegripligt. Förutom att enskilda människor far illa, är detta ett sätt att urholka arbetsrätten och fackföreningarna (vilket ju är en gammal dröm hos moderaterna). Och att använda outbildad arbetskraft gör ju självklart att kvaliteten sjunker, vilket vi kan se i en annan artikel i SvD om att husen inte längre håller värmen.
Ett annat exempel är kulturministerns uppdrag i regeringens regleringsbrev till de statliga muséerna att de ska använda fler volontärer i verksamheten - dvs obetald arbetskraft. Varför ska människor jobba gratis? De ovanstående exemplen visar ett samhälle helt sett ur en besutten klass´ perspektiv. Så här får man saker gjorda utan att det kostar.
Men det måste väl ur ett längre samhällsperspektiv vara mer lönsamt att människor har riktiga jobb, så de kan betala skatt och därmed bidra till samhällsekonomin. Dessutom kan de då göra egna livsval, skaffa en bostad och skaffa barn. Människor utan jobb är ju enbart en belastning för samhällsekonomin; de kostar i a-kassa (om de haft ett jobb), socialbidrag och i värsta fall blir de sjuka i brist på mening i tillvaron.
Folk som inte ser de gamla moderaterna bakom masken måste vara blinda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar