tisdag 21 februari 2012

Kristersson i hetluften

Nu börjar näsknäpparna mot alliansen äntligen vina lite oftare. Just nu är det Ulf Kristersson som har det hett om öronen. Helt självförvållat från den dag han tillträdde. Alliansens paradnummer, dödsstöten mot trygghetssystemen, börjar nu visa sina effekter alltmer. Igår skrev AB om en handikappad man som lider av Downs syndrom och nästan inte kan göra någonting själv utan sin personliga assistent. Den har Försäkringskassan nu dragit in, för han kunde äta själv (dock inte gå på toa, sköta sin hygien, lägga sig etc). Reglerna är sådana, hävdar man.
Det är det senaste absurda fallet i alliansens utsugarpolitik mot sjuka, handikappade och gamla. Den politik som Ulf Kristersson nu är ansvarig för. Hans företrädare, Husmark Persson, fick gå pga de orimliga sjukförsäkringsreglerna. Dem har dock alliansen vägrat ändra på trots två riksdagsbeslut där oppositionen körde över regeringen. Ulf Kristersson hävdade högmodigt att det inte vore ansvarigt att ändra på dessa regler och att följa riksdagens beslut.
Nu har han dock fått krypa till korset och be om ursäkt med hot om en misstroendeomröstning hängande över sig. En avbön under galgen.
Men räkna inte med att Fredrik Reinfeldt står bakom dig när det blåser, Ulf Kristersson. Fege Reinfeldt ställer aldrig upp när hans ministrar har det svårt. Det är åtminstone en konsekvent männioskosyn han står för. Var och en får klara sig själv, från gamla och sjuka, till de närmaste medarbetarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar