söndag 5 februari 2012

Längtan efter Juholt

Det finns många politiska frågor att skriva om. Ändå dyker Håkan Juholt titt som tätt upp i olika krönikor och analyser. Medierna saknar verkligen Håkan och Björn Wiman i DN menar att medierna nu lider av "postdramatisk stress". Håkan Juholts uppgång och fall har varit en helt oemotståndlig historia, helt enligt den grekiska dramaturgi som Hollywood senare anammat.
Så längtan efter något lika effektfullt återkommer Håkan Juholts namn här och där hela tiden. Håkan kom tillbaka så vi får något att skriva om, ropar de i andanom.
Men det finns ju ett närliggande exempel som farit med minst lika mycket lögner och felaktigheter som Juholt. Nämligen statsministern själv.
Till skillnad från Juholt har moderaterna varit en framgångssaga och den har gillats väldigt mycket i medierna. Lusten att förstöra den storyn har helt lyst med sin frånvaro. Nyheter24 har plötsligt börjat titta på vad statsministern egentligen påstått genom åren. Medan medierna varit upptagna med att plocka isär varje socialdemokratiskt påstående, har statsministern fört svenska folket bakom ljuset i ett antal fall.
Det är skrämmande hur okritiskt media har svalt allt som Reinfeldt & co påstått. T o m att de förvanskat hela sin politiska historia gick ganska snabbt förbi och endast partisekreteraren Arkelsten fick stå till svars.
Det är mer än dags att granska statsministern. Det kan bli nog så rafflande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar