fredag 10 februari 2012

Suspekta kopplingar i upphandlingar

Hälso- och sjukvårdsnämnden har äntligen gjort sitt jobb. De har underkänt upphandlingen av vård av offer för tortyr. Röda Korset har hittills skött denna verksamhet och har decennier av erfarenhet. Men när Filippa Reinfeldt & co upphandlar vinner ändå ett företag, Weminds, som inte kunde uppvisa någon som helst erfarenhet av denna sorts verksamhet. Anbudet var billigare, men det fanns bland upphandlingskraven att bjudande företag skulle kunna visa en lista på liknande uppdrag de senaste tre åren. Det kunde inte Weminds.
Ändå föreslår landstinget att de ska få uppdraget. Jag har svårt att tro att de som upphandlar inom landstinget är så inkompetenta att de inte kan sköta en anbudsvärdering. Jag tycker det luktar korruption. Det vore väldigt tacknämligt om någon journalist (förmodligen underbetald frilansare) kunde kartlägga bakgrunden både i landstingets och kommunernas upphandlingar och se vart trådarna i de företag som fått uppdragen leder.
Vilka nätverk och vilka kopplingar finns mellan företag och politiker? Och så länge moderaterna mörkar sina partibidrag verkar det hela än mer suspekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar