onsdag 22 augusti 2012

Abort kommer alltid att finnas

Man kan glädja sig åt att republikanerna får minskade vinstchanser i USA-valet efter den märklige Todd Akins uttalande om att "kvinnor som våldtas kan inte bli gravida" och därför ska det inte finnas några skäl för abort.
Men det är ändå för sorgligt att en man i hans position kan yttra något så infernaliskt korkat och dessutom tro på det. Och han är dessvärre inte ensam. Många kvinnor är abortmotståndare, men jag får ändå en känsla av att merparten är män. Att de helt enkelt inte klarar av att en kvinna kan bestämma över sin egen kropp. Men jag slår vad om, att skulle dessa maktens män råka göra en kvinna som inte är deras fru med barn, skulle de ändå vara intresserade av att få saken ur världen.
Hyckleriet när det gäller abort är massivt i hela världen. Skulle män föda barnen vore det inga som helst problem med en positiv lagstiftning för abort. Och hur kan dessa män (och kvinnor) samtidigt som de tjatar om "ja till livet", samtidigt vara för dödsstraff, vilket väldigt många av dem är i USA (och även i andra länder med sträng abortlagstiftning).
Så länge män som Todd Akin och hans medförfattare Paul Ryan (Mitt Romneys vice kandidat) har makt kommer kvinnor fortfarande att dö av illegala aborter. För abort kommer alltid att finnas på det ena eller andra sättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar