måndag 27 augusti 2012

Otydlighetens mästare

Det är lite bakvända världen när socialdemokraternas ledare får beröm på SvDs ledarsida. Medan man i socialdemokratiska Aftonbladet (på ledarsidan alltså) efterlyser mer fokus på de sociala dimensionerna, jämställdhet och fördelningspolitik. ¨
Vi vet fortfarande inte var Löfven står när det gäller vinst i välfärden och hur han ser på lösningar på klimatfrågorna, frågor som är viktiga för rödgröna väljare. Nu hoppas man på besked i skuggbudgeten i höst.
Men den senaste Sifo-mätningen visade ju ett tapp för socialdemokratin och en ökning för vänsterpartiet. V har varit tydliga med var de står i dessa frågor och många socialdemokrater har tröttnat på att vänta.
Vad vi vet är däremot att Löfven är för Förbifart Stockholm och har uttalat sig positivt om kärnkraft. Det lovar inte gott för ett nytänkande inom klimat- och miljöpolitiken.
Och inom finansområdet talar den nya finanspolitiska talespersonen, Magdalena Andersson, lika obegripligt som Anders Borg. Det kan ju vara ett sätt att visa att hon kan tala "...med lärde män på latin" och att Borg inte kan slå henne på fingrarna i ekonomi. Men blir vi väljare klokare?
För att vara ett parti som hela tiden talar om tydlighet är det märkligt otydligt vad de egentligen vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar