lördag 18 augusti 2012

Känner ni igen er i Reinfeldts värld?

Man blir lite mörkrädd när man läser Fredrik Reinfeldts debattinlägg i DN idag. I vilken värld befinner han sig egentligen?
"Våra reformer har i grunden förändrat Sverige till det bättre. Arbetslinjen har återupprättats. Sysselsättningen har ökat, utanförskapet minskat, många färre är i dag sjukskrivna och i motsats till vid tidigare kriser har människor stannat kvar på arbetsmarknaden. Vi skapar en modern kunskapsskola som tar vara på varje elevs förmåga och intressen. I svensk sjukvård är det nu lättare att träffa en läkare, köerna är kortare och patienten har mer inflytande. Med fler poliser, skärpta straff och ett stärkt brotts­offerperspektiv sätter vi människors trygghet i centrum. Vi har utvecklat en ambitiös klimat- och energipolitik, med tydliga mål för minskade utsläpp." skriver han bl a.
Det enda man till fullo kan instämma i är den första meningen. Begreppet arbetslinje är ju mer en gummisnodd än att människor faktiskt arbetar. Det är ju fas 3 som har ökat, där pysslar de sjuka som inte fått godkänt av försäkringskassan till fortsatt sjukpenning.
Skolan fungerar uselt visar varje mätning och fler poliser har inte lett till fler lösta brott. Om patientinlytandet kräver att läkarna ska skriva ut mer antibiotika och de gör det för att få behålla patienten i den allmänna konkurrensen om vårdtagarna, har ingenting gott uppnåtts.
Reinfeldts artikel klingar mer innehållslöst än någonsin. Saker blir inte sanna bara för att de upprepas tillräckligt ofta och med alltför många facit i hand kan inte heller lika många bli lurade denna gång.
Nu väntar vi på en pigg opposition.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar