söndag 23 februari 2014

Högerman hoppas på rödgrön valseger

Den udda skribenten Roland Poirier Martinsson i SvD hoppas på en rödgrön valseger. Då kommer vi nämligen att upptäcka hur mycket bättre det är med privat vård och omsorg. Han beskriver i lyriska ordalag hur mycket bättre den privata vården och omsorgen är, hur mycket mer nöjd personalen är osv. Det finns inte ord för hur mycket större kvaliteten är i dessa företag. Och pengar till skatteparadis? Vem bryr sig, som Poirier Martinsson skriver.
Han har dock fått en sak om bakfoten när han talar om alla de människor som satsat pengar i dessa företag. Han verkar inte ha förstått att det är skattemedel vi talar om. För honom är det självklart att riskkapitalister finns i vård, skola och omsorg.
Det ökar kvaliteten.
Ja, i vilket reservat bor denna skribent? Han verkar helt ha undgått den debatt som nu förs överallt och till slut också har påverkat vår nyliberala regering.
Men Poirier Martinsson hoppas, med en rödgrön valseger, att visst kan vi förlora slaget om vinster i välfärden, men vi (dvs högern)kommer att vinna kriget, när vi alla får se hur mycket sämre allt blir när vinsterna i välfärden försvinner.
Om de nu gör det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar