måndag 10 februari 2014

Inget socialt ansvar för KD

Återigen görs ett försök att lobba för fri hyressättning som ett medel att öka byggandet av hyresrätter.Stefan Svanström (kd) manar sin partikollega och tillika bostadsminister Staffan Attefall att ta bort hyresregleringen i Stockholm under nästa mandatperiod i ett inlägg på SvDs Brännpunkt. Ytterligare ett skäl att inte rösta på alliansen m a o.
Stefan Svanström skriver bl a:"För att finansiera nya hyresrätter måste det samtidigt vara möjligt att ta ut hyror som svarar mot vad hyresgästerna är beredda att betala. Därför bör Stockholm redan under nästa mandatperiod bli testlän för en friare hyressättning på nya kontrakt."
Svanströms utgångspunkt är att hyresgästerna är beredda att betala väldigt mycket mer än idag för hyreslägenheter uppenbarligen. För Svanström, konsult på PR-byrån Prime bl a, är det väl inga svårigheter att hosta upp en hyra på 12-13000 för en trea. Men han bor förmodligen i bostadsrätt eller villa. För dem som är i störst behov av en lägenhet, t ex studenter och ungdomar som flyttar hemifrån, är dessa hyror otänkbara. De nya hyresrätterna är idag redan ouppnåeliga för de flesta i den kategorin.
För Svanström är det viktigast att bostäder är lönsamma för byggföretagen, inte att det är ligger i samhällets intresse att människor har någonstans att bo.
Det är det som är skillnaden mellan alliansen och åtminstone vänsterpartiets politik och människosyn. Det är bara att hoppas att också socialdemokraterna är beredda att ta sitt sociala ansvar. Alliansen är det definitivt inte.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar