tisdag 10 november 2015

Fuskande studenter framtidens korrupta tjänstemän

Om man redan som student är beredd att betala tiotusentals kronor för att någon annan ska skriva ens C-uppsats på universitetet, vad får vi då för tjänstemän i framtiden?
Tydligen blir det allt vanligare att studenter mot betalning använder s k spökskrivare för att skriva sina uppsatser. Det har väl alltid förekommit ett visst fusk vid högskolor och universitet, men om detta är en ökande trend, blir man ju mörkrädd för vilken inställning framtidens tjänstemän kommer att ha. Alltid redo för korruption.
Men i ett samhälle där allt kan köpas, t o m en högskoleexamen, överträds snart gränserna för hur människor kommer att bli behandlade både i offentlig och privat sektor. Men varför förvånas; det är ju de s k smarta (ett ord som inte betyder duktig vilket SVT har fått om bakfoten) som blir hjältarna i vårt samhälle. Att lura staten, eller komma undan med fusk anses i många kretsar smart och tjusigt. Särskilt i kretsar där det finns mycket pengar från början.

1 kommentar:

  1. En fördel är ju att kunskapen inte går i arv hos människan vad jag vet," idioten" i individen kommer fram förr eller senare, vem man än är och varifrån man än kommer, men den döljs mera effektivt i vilken privilegierad miljö människan lever i...Tarmo Lindholm
    http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/i-klassamhallet-ignoreras-kunnande-och-meriter/

    SvaraRadera