fredag 6 november 2015

Judar ska inte kritisera Israel

En film om juden Henry Acher, förmedlad av Göteborgs kulturförvaltning, har visats för en högstadieklass i Göteborg. Genast gick sionisterna i taket.
Några fick uttala sig i gårdagens "Debatt" på TV. Filmen handlar om Henry Acher, som förlorat merparten av sin familj i förintelsen. Det har präglat hans liv och hans syn på Israel. Och denna syn passar inte de Israeltrogna som kallar allt som kritiserar Israels politik för antisemitism.
Det satt två svenskar, varav en centerpartist, och kallade dem som gjort filmen antisemitiska. "Det finns ett särskilt språkbruk som är antisemitiskt" hävdade en man (minns ej hans namn), men han kunde inte precisera vad det var. "Kroppsspråket kan vara antisemitiskt", menade han vidare. "De kanske inte ens vet om det själva".
Tala om desperation. Och Tuve Skånberg (C) var upprörd över att denna "partsinlaga" visades för skolungdomar. Att det som sägs i filmen är samma ståndpunkt som Sveriges regering och hela FN-samfundet intar, hjälper inte. Ungdomarna har blivit utsatta för antisemitisk propaganda, enligt dessa personer. De har inte fått höra något om Gaza och Hamas. Fast nu handlade ju filmen om en enskild person och hur han utifrån sina erfarenheter kommit fram till sina ståndpunkter. Ett utmärkt tillfälle till diskussion för en skolklass och den ägde rum också.
Israels ambassadör i Sverige vill förbjuda filmen. Det visar bara hur långt från demokrati den israeliska regimen fjärmat sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar