onsdag 11 november 2015

Natomedlemskap blir en kostsam affär

Nu är Natochefen Jens Stoltenberg här och lobbar för svenskt Natointräde. "Vi  är ju ändå nästan med". Men i princip allt talar ju emot ett inträde för vår del.
Vi och Finland utgör stabiliteten i norra Europa. Ett inträde från vår sida (och vi gör det knappast utan Finland) skulle rubba denna balans.
Det är illa nog att Nato övar på vårt territorium och i Östersjön och därmed provocerar Ryssland att göra detsamma. Det enda det leder till är en vapenupptrappning, och nu pratar Putin om att han minsann ska ta fram en missil som bryter igenom Natos försvar. För vem, utom stridskåta militärer och vapentillverkare/försäljare, är detta en positiv utveckling? Har vi inte nog med trubbel utan dessa flyglekar och övningar i våra farvatten?
Ett medlemskap innebär ju också att vi närsomhelst kan kallas in att delta i Natos krigföring i världen. Är vi beredda till det (och har vi ens militära resurser att ställa upp med utom Gripen?)
Och utöver detta kan kärnvapen komma att placeras på svensk mark. Nej, det bestämmer vi själva, säger Natoivrarna, men vi vet ju hur det gick i EU-förhandlingarna. Det enda vi fick igenom var att behålla snuset. Så om det verkligen gäller kommer missilerna plötsligt att stå där.
Förutom den rena krigsprovokationen, innebär ett Natomedlemskap ytterligare avgifter som ska betalas och tas från det generella skatteuttaget. Så Natomedlemskap blir en dyr affär på alla plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar