måndag 3 oktober 2016

Inkonsekvensens parti

KD - inkonsekvensens parti. I sin skuggbudget vill de sänka inkomstskatten (surprise, surprise), de vill införa vårdnadsbidrag igen (naturligtvis), de vill satsa på vård och omsorg, men de röstar nej till regeringens förslag om tio miljarder till kommunerna.
Man kan fråga sig hur detta ska gå ihop. De tio miljarderna är ju till för satsningar på vård och omsorg. Var ska KD ta de pengarna om de dessutom vill sänka skatten på inkomster? Och satsa på vårdbidrag, dvs pengar som rullar ut till fullt arbetsföra personer, utan att skattepengar rullar in.
Det går som vanligt inte ihop i de borgerliga leden.
De tio miljarderna är faktiskt det mest positiva i regeringens budget (dock inte tillräckligt). Äntligen görs något för att hålla välfärden uppe (och det är Vs förtjänst). Ändå läcker skattepengar som såll till de privata bolagens vinster. Hur länge ska vi tolerera att skattepengar inte går till den verksamhet de är avsedda för. Nu får vi också veta att pengar till flyktingmottagning går till lekland och hockeyarenor m m. Den klantighet med vilken kommunerna skriver avtal är skrämmande. Självklart ska pengar som inte går till kärnverksamheten återgå till kommunerna, för att användas för andra nyttigheter.
Och nu vill KD dränera välfärden ytterligare. Låt dem inte!

1 kommentar:

  1. Trovärdigheten gällande Ebba Bush Thor (KD) är lika med noll.....Floskler maskineriet är i full gång och ökar i samma takt som KD:s opinionssiffror sjunker och rädslan att åka ur Riksdagen är stor . Ebba Bush Thor lovar allt möjligt, t.e.x sänkt Pensionärsskatt ,trots att KD under åtta års tid i Alliansregeringen, med Sverigedemokraterna såg till att just Pensionärerna betalar den högsta skatten av alla..
    Tarmo Lindholm.

    SvaraRadera