lördag 26 maj 2012

Regeringen vill bara ha privata boendealternativ

Desperationen blir alltmer uppenbar i regeringen. Allt färre vill ombilda hyresrätter till bostadsrätter och betala miljoner för att "det blir inga försämringar, servicen blir densamma" från dagens situation, som ombildningskonsulterna försöker tuta i folk (varför ska man då punga ut med miljoner kan man fråga sig). Därför vill regeringen nu utreda begreppet ägarlägenheter. Allt offentligt måste kapitaliseras till varje pris.
Samtidigt visar nu opinionsundersökningar att 80 procent av stockholmarna vill att nya bostäder ska vara hyresrätter. Och den allt större oviljan att ombilda handlar förstås, förutom att folk är mer försiktiga i sina ekonomiska åtaganden, om att om alla bostäder i Stockholm är privata, så kommer inte människor hit och jobbar och studerar.
Detta tror vår enfaldiga regering kan lösas med andrahandsuthyrning. M a o: någon privat hand ska inkassera pengar på andras behov.
Utred för all del ägarlägenheter. Men ju mer som privatiseras i staden, ju mindre mångfald får vi och ju större klyftor. Det vet vi redan. Det vet också regeringen. Men det är så de vill ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar