lördag 23 mars 2013

Centern är i alla fall ärliga

Skatten blev inte helt platt för centern på stämman. Bara mindre brant. Men en eloge får man ge centern. De hymlar inte om att de vill avskaffa välfärden, de lägger förslag på förslag som leder till just det. Sen finns det fortfarande några gamla centerpartister kvar som drar i nödbromsen, men centerns profilering är glasklar: Vi är det nyliberala partiet i svensk politik.
Till skillnad från moderaterna som drivit nyliberal politik sen de kom till makten, men kallat den för någonting annat. De vet, till skillnad från centern, att svenska folket inte vill ha nyliberal politik. Så däför har de nu  presenterat ett närmast vänsterlikt program. De vet att det är deras enda chans att behålla makten. Om svenska folket nu är så dumma att de köper moderaternas taktik en gång till.
Om centern har i alla fall folket sagt sitt i de senaste opinionsmätningarna. Riksdagsplatserna får ställas till förfogande. Frågan är till vem.

1 kommentar:

  1. Tyvärr är det nog inte helt osannolikt att folket låter sig luras fler gånger. Utan utbildning (läs: tidningar) som upplyser folket är detsamma troligen ett lätt byte för cynikerna i alliansen.

    SvaraRadera