fredag 15 mars 2013

Har vi en utrikesminister i USAs tjänst?

Kan det vara så att vår utrikesminister har varit/är amerikansk spion, Det är i alla fall det intryck man får av de artiklar som Aftonbladet idag för fram om hur Bildt på 70-talet lämnade över information till amerikanska ambassaden om de hemliga regeringsförhandlingarna 1976.
Bildt anser själv att det är "hur oskyldigt som helst". Hur kan överlämnande av hemliga uppgifter till främmande makt vara oskyldigt?
Och hur var det nu med u-båtsjakten 1982? Bildt framförde ju närmast hysteriskt att det var sovjetiska u-båtar som kränkte våra vatten. Om det nu ens var några u-båtar, kan man ju i ljuset av dagens avslöjanden börja misstänka att han till varje pris ville vända bort uppmärksamheten från vilka det faktiskt var. Om sovjetiska u-båtar rörde sig i Östersjön kan man ju faktiskt utgå från att Natosidans u-båtar också fanns där.
Den intressanta frågan idag är: Vilken relation har Bildt till USA nu? Han säger själv att han pratar med dem hela tiden. Men om vad? Kan vi ha kvar en utrikesminister som helt uppenbart på 70-talet överskred sina befogenheter och lämnade uppgifter till främmande makt? Och som idag på egen hand bedriver utrikespolitik utifrån vilka premisser? Tar han order av någon? Vem vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar