fredag 8 mars 2013

Hit med välfärden!

Idag berättar DN om den ekonomiska situationen i kommunerna. Jag baxnade när jag såg Stockholms siffror. Stockholms kommun har ett överskott på tre miljarder (mest i hela landet)! En nöjt leende Sten Nordin ackompanjerar siffran.
Vad görs med dessa tre miljarder? Ligger de bara på kistbottnen? Tänker Sten Nordin köpa ett eget JAS Gripen till Stockholm? Varför i h-e används inte pengarna?
Skolan, kommunens angelägenhet tråkigt nog, går på knäna och det verkar vara brist på allt. De kommunala skolorna har ju inget vinstkrav så varför måste de hela tiden spara? Man lägger hellre ner skolor än rustar upp dem, trots att framtidens elever redan börjat på dagis (titta bara hur det blev med alla sjukhus man lade ner och nu står man där). Och all sorts personal som saknas i skolorna. Och lärarnas löner som är så låga. Här finns ju pengar!
Förskolegrupper kan minskas och äldreboenden få mer personal om bara viljan finns.
Men i Stockholm, liksom i regeringens Rosenbad, råder stiltje. Man har inte förstått att vi betalar skatt för att få någonting för den. Vi medborgare förväntar oss välfärd för de pengar vi betalar in. Inte att kommunen ska gå med överskott. Jämnt upp räcker.
Så hit med välfärden! Vi har betalat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar