lördag 16 mars 2013

M vill inte förknippas med verkligheten

"Hela Sverige ska leva" står det på storskärm på moderaternas möte i Karlstad. Det var den slogan den rödgröna koalitionen använde i valrörelsen 2010. Hur mycket kan man triangulera innan man utplånat sig själv?
Men verkligheten börjar hinna ikapp moderaterna. Det verkar som om de tror att enda sättet att vinna nästa val är att kopiera socialdemokraternas program. Om de nu har något. Timbro frågar sig om moderaterna tänker gå i koalition med socialdemokraterna.
Kanske hoppas M att folk inte ska kunna skilja dem åt och därför rösta på det sittande alternativet. Likt en hungrig gökunge tar de dessutom över alltfler av småpartiermas profilfrågor. Säger FP att de vill ha betyg från tredje klass vill M ha det från andra klass osv.
Det vi ser är en vild önskan att inte förknippas med den verklighet man faktiskt skapat, med ökat utanförskap, fler arbetslösa och utslagna, bostadsbrist som hindrar människor från att flytta, privatiseringar som skapat kaos i trafik, sjukvård och apotek. En flyktingpolitik där man kastar ut barn och gamla, men importerar arbetskraft till oseriösa företagare. Deras utgångspunkt är att försöka låtsas att "det här är inte vi".
Men det sovande folket har vaknat och upptäcker nu in på bara skinnet att det är just alliansen med M i spetsen som åstadkommit denna otrygghet och detta kaos i vårt gamla välfärdssamhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar