fredag 8 november 2013

S vill regera med vem som helst

Så har S då besvarat alliansens tjat om vem S vill regera med. Svar: Vem som helst!

Inget att förvåna sig över. De kunde lika gärna ha sagt ”vi får se hur valresultatet” blir, som de sagt hittills, men nu har de ju svarat på alliansens tjat. Men alliansen är förstås inte nöjd. De små partier som S har nämnt är otroligt upprörda. FP förklarar att de på landsmötet kommer att rösta för allians eller gå i opposition.

Annie Lööf kan inte ens läsa innantill. Hon säger att S spolat miljöpartiet, så hon verkar ha trott att S vill regera bara med C.

Vilket för in på det verkligt märkliga: Hur kan S i dagens politiska klimat säga att de kan tänka sig att regera med dagens Center. Ett parti som ligger till höger om moderaterna?

Men framför allt säger detta något om hur borgerliga socialdemokraterna verkligen blivit. Det kommer inte att bli någon förbättring i välfärden med FP som partner (för att inte tala om C).

M a o, vill man ha en förändring i den förda politiken krävs ett starkt vänsterparti, de enda som står för en tydlig linje i privatiseringsfrågorna. Och är det så att en och annan skatt måste höjas, kanske istället några avgifter kan sänkas. När vinst inte är en viktig ingrediens längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar