fredag 29 november 2013

Äntligen ett positivt utspel från S

Äntligen kommer socialdemokraterna med ett utspel som känns relevant för ett jämlikare Sverige. Tillsammans med LO föreslår man att svenska kollektivavtal ska omfatta alla på svensk arbetsmarknad. M a o slut på lönedumpning och att utnyttja utländsk arbetskraft med sämre löner och villkor.

Reinfeldt, Svenskt näringsliv och SvDs ledarsida får självklart spader. Genast vill man pådyvla S och LO främlingsfientliga tendenser och att man vill stoppa arbetskraftsinvandringen. ”Att reglera för att få bort avarter är en sak, men här ser vi snarare ett utspel på vägen mot att skapa riksdagsmajoritet för att om inte riva upp så i alla fall kraftigt begränsa arbetskraftsinvandringen”, skriver t ex Svenskan.

Det mesta vi sett av arbetskraftsinvandring á la Lex Laval är just avarter. Människor som kommer hit och får arbeta för svältlön och orimliga arbetstider. Seriösa företagare är inte intresserade av sådant och använder justa villkor för sina arbetstagare oavsett varifrån de kommer.

Alliansregeringen har gjort det möjligt att strunta i rimliga arbetsvillkor och underlättat för oseriösa företagare att utnyttja arbetskraft. Det är som vanligt bara retorik när regeringen säger att de är för den svenska modellen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar