tisdag 5 november 2013

Låt arenorna bli bostäder

Åter dags att säga ”vad var det jag sa”. De förväntade förlusterna för jättearenorna i Stockholmsområdet har visat sig. ”I helgen meddelades att Friends arena har gått med ”hundratals miljoner kronor i förlust” (Sveriges Radio 3/11). Resultatet för 2012 landade på –244,3 miljoner kronor och uppskattningen för i år ligger runt –200 miljoner.”, skriver SvD på ledarplats. Motsvarande summor lär dyka upp för arenan i Slakthusområdet.

Aktieägarna börjar nu dra öronen åt sig och vilja dra sig ur Solnas arena. Ledaren fortsätter: ”Huvudägaren Svenska fotbollförbundet vill nu minska sitt aktieinnehav – och de är inte ensamma. Det statliga fastighetsbolaget Jernhusen tänker också sälja sina aktier och kommunstyrelsens ordförande i Solna – Pehr Granfalk (M) – säger till Ekot att kommunen förbereder sig på att ”ta oss ur arenan.”

Vi visste redan vilka som skulle få stå för notan i slutändan. Skattebetalarna förstås. Dessa mastodonter behövs inte.

Ett mer nyttobetonat och mer lönsamt projekt i längden vore att bygga om dem till bostäder (hyresrätter). De behövs garanterat och kommer åtminstone till nytta för skattebetalarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar