tisdag 26 november 2013

Sjukhusen sparas bort

Sjukhusen blöder, skriver DN idag. Framför allt gäller det Stockholms sjukhus, men säkert också många ute i landet. För spara ska de – två procent per år. Någonstans måste man ju komma till en punkt där man passerat de s k effektiviseringarna och kör på fälgarna. Till slut har vi sparat bort sjukhusen.

Ja, de är ju ändå så dyra. Och nu har vi ju vårdcentraler i parti och minut, särskilt på de ställen där de friskaste och mest välbeställda bor.

Det är på vårdcentraler alliansen har satsat. Ingen ska behöva vänta på att få tennisarmbågen fixad. Har du däremot cancer kan det dröja, för vi har ju överbeläggning och personalbrist på de flesta sjukhus.

För att inte tala om ifall du är en multisjuk 80-åring. För dig finns knappt några resurser alls. Du kan få tyna bort på ditt äldreboende (under förutsättning att du fått plats på något).

Så ser sjukvården ut i Sverige när alliansen får råda. Deras löfte var att minska vårdköerna och det har de gjort. På bekostnad av de verkligt sjuka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar