onsdag 6 april 2016

Det är skillnad på flyktingar och flyktingar

Banker( läs Nordea) som hjälper överrika att gömma sina pengar i skatteparadis. Myndigheter (läs Skatteverket) som särbehandlar s k "viktiga" personer, särskilt om de är vänner till ledningen. Chefer som ljuger reportrar och indirekt svenska folket rakt i ansiktet. Vi tror alltid är Sverige inte är korrupt. Men gång på gång får vi bevis för motsatsen.
Samtidigt som överheten, vare sig de är regering, myndigheter eller företag, är alltid beredda att se genom fingrarna med fiffel och båg bland de överrika och inflytelserika. Särbehandling och privilegier är legio. Men det blir ett annat ljud i skällan när det gäller andra flyktingar.
Då ska inga permanenta uppehållstillstånd utfärdas och splittrar familjer när anhöriginvandring i princip upphör. Man tävlar om att spara på dessa de mest utsatta (senast Annie Lööfs förslag om att ge lån istället för bidrag som ska betalas tillbaka inom två år). Människor under 23 utan gymnasieexamen göre sig icke besvär. Ulf Kristersson (m) tycker att om man inte bott här och bidragit till välfärdssamhället ska man inte heller ha full föräldraförsäkring och socialbidrag istället för pension. Tala om särbehandling.
De förra är brottslingar som undanhåller skatt men parasiterar på vårt samhälle. De åtnjuter respekt och makt. De som kommer hit så gott som utblottade däremot ska leva på de smulor vårt välfärdssamhälle kan avvara.
Brottslingar ska ställas inför rätta. Asylrätten ska följas. Men egentligen handlar det bara om pengar.

1 kommentar:

 1. Kampanjen för att sänka Nordea har pågått i några år nu. Det sitter gamar i kulisserna som önskar få staten att sälja skiten billigt, så de kan göra ett klipp. Det är klassisk taktik, "tank it and get the corpse for free", bästa är om man kan tvinga fram en konkurs.

  Det är nämligen samtliga banker som är skyldiga. De som inte är med i dessa dokument är med i dessa dokument anlitade en annan firma. Aftonbladet hade en liten notis om att de andra bankerna var med i dokumenten. Men den enda poäng folk hamrar in är att vår gemensamma bank är boven.

  Nej, det är inte vår gemensamma bank som är boven, vår gemensamma bank är inte sämre än andra banker. Vår gemensamma bank ger vår demokrati verklig demokratisk makt.

  Klart man måste ge sig på dem.

  Den verkliga slutsatsen är denna: Vi har klarat av skola, vård, socialförsäkring, infrastruktur, forskning och allt utan att de rika bidragit med ett enda skit. Arbetarstaten är möjlig och med mindre parasiter i toppen, rikare än vi föreställer oss.

  SvaraRadera