fredag 22 april 2016

När började Sverige bli så korrupt?

Jag skrev häromveckan att Spotify idkade en slags utpressning gentemot politiker genom att kräva bl a fler hyresrätter så att deras anställda hittar någonstans att bo och lägre skatt på företagsoptioner.
Nu visar det sig att Spotify har fått erbjudande om lägenheter i Järfälla av någon fastighetsägare (vad då bostadskö), men Spotify har tackat nej. Järfälla är ju inte Stockholms innerstad. Så hotet om utflytt lär väl kvarstå. Fast egentligen är det väl mest skattesänkningen man är ute efter. De rika vill ju alltid få mer.
Ta t ex den gamle moderatledaren Bo Lundgren, senare bl a styrelseordförande i SPV (Statens pensionsverk). Han har fått 14 000 kr för mycket i pension varje månad i flera år och är nu uppe i över en halv miljon extra i pensionspengar. Detta uppdagades dock för några år sedan, men då bestämde dåvarande generaldirektören för Konsumentverket att den felaktiga pensionen skulle fortsätta utbetalas. Dessutom har Bo Lundgren själv mailat tjänstemän i SPV om att pensionen ska fortsätta som tidigare.
Här får en redan välbeställd person alltså felaktigt fortsatt ta del av våra allmänna pensionsmedel. Samtidigt som det talas om att pensionerna inte kommer att räcka till kommande generationer. Något är ruttet, inte bara i konungariket Danmark, som Shakespeare skrev, utan också i vårt kungarike. När började Sverige bli så korrupt?

1 kommentar:

  1. På viss nivå har Sverige alltid varit korrupt. Jag diskuterade korruption med en pakistansk asylsökande, han sa det inte fanns här. Jag sa, korruption finns inte för dig och mig, den sker på en högre nivå och aldrig är det kuvert med sedlar som passas under bordet.

    Korruption är inbyggt i kapitalismens väsen, på viss nivå i samhället är korruption en oundviklig konsekvens av systemet. NEP som vi kör numera är i princip institutionaliserad korruption.

    SvaraRadera