söndag 17 april 2016

USA provocerar Sverige att gå med i Nato

Nu börjar Natopropagandan bli alltför uppenbar. Amerikanska plan flyger över Östersjön och ryssarna reagerar med att själva flyga nära. Stort rabalder. Vad har amerikanerna i Östersjön att göra? Om inte för att provocera ryssarna, så att man kan visa på en hotbild. USA är extremt angeläget att få in Sverige (och Finland) i Nato.
Idag hade DN en artikel om att ryssarna kan ta Gotland när som helst ungefär. Jaha, men varför skulle de göra det? Om Sverige går med i Nato kan jag se en sådan risk, men inte annars. Ryssland vill ju ha en buffertzon mellan sig och Natoländerna Norge och Danmark.
Ja, men baltstaterna är ju med i Nato invänder någon. Det är väl klart de är med deras erfarenheter. Det är ju hela f d Warzawapakten. Det är ju därför det är så angeläget med neutrala länder som Sverige och Finland för Ryssland.
Ingen vill ha krig i den här regionen, allraminst Ryssland. De har nog med syd- och östflanken.

1 kommentar:

  1. Det är en tramsig och farlig lek som de håller på med på Östersjön.

    Läser man internationell media så kan man se hur ofta brittiska och andra flyg "engage" ryska farkoster. Det betyder att så ryssarna håller på enligt aftonbladet och vissa NATO-aktivister det gör de själva. Vem började, det är skit samma det är en farlig lek. Om inte båtar slutar rikta vapen och låsa radar på ryska flygplan, så kommer leken fortgå.

    Detta bekräftas av försvarstwittrare som alla så gärna vill vara med och leka. Detta minns alla som levt under kalla kriget.

    It is all fun and games until someone gets "kränkt".

    SvaraRadera