onsdag 13 april 2016

Företag bedriver utpressning

Fler bostäder, framför allt hyresrätter, programmering på skolschemat och sänkt beskattning på företagsoptioner. Det kräver företaget Spotify av svenska politiker, annars flyttar de utomlands. Jaha och hur ser svenska politiker på det? - Vi är på bollen, säger näringsminister Mikael Damberg.
Och om något annat svenskt företag kräver någon politisk insats, bollar man vidare då?
Naturligtvis ska man ha en dialog med näringslivet, men är det rimligt att den ska ske under utpressning och hot?
Sverige ska ha ett företagsvänligt klimat. Och är det något Sverige har så är det just det. Företagen beskattas ju knappt alls, särskilt inte de större (ju mer pengar, desto mindre skatt betalas, det har vi ju nu sett åtskilliga exempel på). Arbetskraft väller in i landet. Det kanske är lönsamt för Spotify att ha en egen företagsutbildning i programmering?
Och bostäder byggs för fullt (alltför få hyresrätter dock, alliansens utförsäljning av hyresrätter i Stockholm blir svår att ersätta).
Att ta till utpressning låter mer som ryska affärsmetoder. Men det kanske är dit man vill flytta?

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte. Varför skall jag vara sur på Spotify? Det är faktiskt mycket svårt att göra sina medarbetare till delägare, i princip ger man bara sina anställda en jävla huvudvärk.

  Vänstern är också för fler bostäder, man kan anta att Spotify är för samma bostäder som Vänstern. Deras nyanställda lär inte börja i en bostadsrätt för flera miljoner.

  Varför är det farligt att införa programmering i schemat? Det gör dig inte bara nyttig för spotify, det lär dig hur maskinerna som styr allt i vår tillvaro fungerar, varför skulle någon vara emot det.

  Här upplever man ett hot, när de i själva verket stöder en vänsterståndpunkt, de konstaterar fakta att om det inte finns bostäder och kompetens så måste de rekrytera utomlands. Är det ett hot när det är faktiskt verklighet?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget fel på att vilja ha fler bostäder eller att programmering ska ingå i undervisningen på något sätt (eller att företag själva erbjuder sådan utbildning). Vad jag vänder mig emot är att man uttrycker det som att "gör detta annars flyttar vi utomlands". Det är en obehaglig företagskultur.
   Men självklart vill vi ha fler bostäder, framför allt hyresrätter!

   Radera
  2. Jo, men varför be folk hålla käften som stödjer vänsterns narrativ, att bostadssituationen i landet skadar landet? Jag tror att man kan bättre än så.

   Radera
 2. Spotify och deras grundare skall kanske börja betala skatt själva i Sverige först..:-)
  http://www.etc.se/debatt/betala-skatten-innan-ni-borjar-gnalla-spotify

  Tarmo Lindholm

  SvaraRadera