onsdag 27 april 2016

Det finns bara ett vänsteralternativ

Idag skriver Eva Franchell på ledarplats i Aftonbladet att snart är feministiskt initiativ lika stora som KD. Det är sorgligt.
Ja, inte att KD är små, fortsätter det så här åker de ur riksdagen nästa gång. Ingen förlust. Däremot är det sorgligt att vänsterpartiet har så svårt att nå ut med sin politik. Den är minst lika feministisk som FI:s och och minst lika miljöpolitiskt radikal (eller mer) som miljöpartiets.
Det är ju faktiskt V som idag driver gammal socialdemokratisk välfärdspolitik. Som vågar stå emot marknadskrafterna som gjort välfärden till en handelsplats.
De tio miljarder om året till kommunerna som regeringen lade i vårbudgeten, är i princip helt vänsterpartiets förtjänst. De kommer omedelbart att försvinna om alliansen får makten igen. Socialdemokraterna skulle verkligen vinna på ett samarbete med V. Men de är för rädda för oppositionens reaktion.
I verkligheten har vi sju borgerliga partier i riksdagen och ett vänsteralternativ. Det är på tiden att fler får upp ögonen för Vs politik. Men med nästan enbart borgerlig press (inkl en hel del s-märkta tidningar) är det väldigt svårt. Hoppas det bli många V-demonstrationer på Första maj.

1 kommentar:

  1. Finns många frågor om V och deras positionering. I V röstade man emot att ingå i en S-ledd regering efter valet. Man formulerade en stark valplattform med frågor som stod högt i popularitet bland befolkningen, man hade de starkaste frågorna i valrörelsen. Men trots beslut från medlemmarna så började ledningen svansa efter sossarna som lockade med regeringplats och i praktiken torpedera det egna valarbetet genom att försvaga samtliga av de starkaste frågorna partiet hade att driva i valrörelsen. Förklaringen till att V har svårt att nå ut, det hittar du sannolikt inom V.

    Innan ledningen i partiet förstår att medlemskap i partiet måste betyda underkastelse inför detsamma och därmed underkastelse inför medlemmarnas önskemål, så blir spjutspetsen trubbig.

    SvaraRadera