onsdag 16 november 2016

Det är inte Trump som skrämmer mest

Det är nog inte Donald Trump man ska vara mest rädd för i den kommande amerikanska administrationen. Donald Trump kan väldigt lite om politik och om omvärlden överhuvudtaget. Han kommer att bli mycket beroende av dem han utser som sina rådgivare och ministrar.
Och man kan redan fasa för att han till sin närmaste rådgivare har utsett Steve Bannon, en känd antisemit, senast chef för den amerikanska motsvarigheten till Avpixlat, Breitbart News. Ett föredöme för alla som vill lära sig något om desinformation.
Som utrikesminister verkar det stå och väga mellan förre New York-borgmästaren Rudy Giuliano, en total rookie vad gäller utrikespolitik, eller f d FN-ambassadören John Bolton, ökänd för sin ärkekonservativa syn på det mesta i omvärlden, där han också pläderat för att FN inte behövs. Ett annat namn som nämnts är Newt Gingrich, en av kongressens mest konservativa republikaner.
Och det går förmodligen inte att hitta några mer moderata krafter som vill ställa upp. De vill inte bli associerade med Trumps administration överhuvudtaget.
Så även om Trump nu tycks backa från en del av sina vallöften finns det krafter omkring honom som är väl så angelägna om att de genomförs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar