måndag 14 november 2016

Nu utreds Österleden

Staden arbetar nu för högtryck med att utreda en ny motorväg - den s k Österleden. Inte många spadtag har hunnit tas på den förkättrade Förbifarten förrän bilkramarna är igång med nästa projekt. Österleden ska gå från Nacka över Djurgården och knyta an till Norra länken, delvis i tunnel.
Ett 22-miljardersprojekt tror man. Jag säger bara räkna med det dubbla.
Självklart har det redan gjorts undersökningar om vad stockholmarna tycker om detta projekt. Merparten är positiv, särskilt de öster om stan, surprise surprise. Vad nu undersökningar är värda. Vi har ju nyss sett hur de kan slå.
Bilkramarpartierna är positiva förstås, men tack och lov verkar socialdemokraterna ännu tveksamma. Så inga beslut kommer att fattas denna mandatperiod. Men utredning pågår.
Detta är ju naturligtvis vanvett om man vill att folk ska åka kollektivt istället för bil. Då måste alla tillgängliga medel för infrastruktur läggas på kollektivtrafiken.
För även om alla bilar blir fossilfria i framtiden kommer de inte att få plats om bilismen ökar i storstäderna.. Och då menar jag parkeringsplats. Där är bristen redan skriande.
Utan bilen stannar Sverige brukar det heta. Men i Stockholm kan de snart inte stanna, för det finns ingenstans att ställa dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar