fredag 18 november 2016

Hat inget nytt i moderaterna

Den moderata hatkulturen är inget nytt fenomen som har med de sociala medierna att göra. Det har bara fått ännu en plattform att uttrycka sig på.
Vi som var med på 80-talet minns den formliga hatvåg som strömmade mot Olof Palme, de nidbilder som gjordes av honom och där unga moderater hade hans bild som piltavla. Ingen annan politiker i modern tid har blivit utsatt för ett sådant hat som han. Och till slut ledde det till hans död.
Så moderaterna på partikansliet följer bara en gammal tradition. Det är bra att den moderata ledningen nu tagit i med hårdhandskarna mot dessa troll som har som strategi att, enligt Trumps modell, håna och förolämpa motståndare.
Imorse hörde jag en man som ringde till "Ring P1" som avlossade en salva mot PK-media och hävdade att "ord dödar inte" och folk är för lättkränkta nuförtiden. Men så är det ju inte. Ord dödar visst. Tänk bara på hur många ungdomar som funderar eller t o m begår självmord, efter mobbning på nätet. Och hur Trumps ord lett till förråade tilltal på skolor i USA.
För övrigt var det den uppringande själv som lät mest kränkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar