torsdag 5 januari 2012

Hägglunds goda fasad krackelerar

Göran Hägglund har jobbat för att visa upp sig som den hygglige, mjuke och socialt engagerade partiledaren, till skillnad från sina moderatkollegor. Nu börjar dock fasaden krackelera. Vilket förklarar varför han har stått ut under alla dessa år med social nedrustning; nu senast höjningen av högkostnadsskyddet där just de sjuka, som inte fått del av jobbskatteavdragen, ska drabbas ytterligare.
Göran Hägglund bryr sig inte alls om utsatta människor. I så fall får det bli frivilligt till någon organisation, där man dessutom får kompensation av andra skattebetalare genom de nya avdragen för gåvor. Tillbaka till 1800-talet bara.
Nu har hans stabschef ägnat sig åt näthat och hån av partikollegor på internet. Får han sparken av Hägglund? Nej då, han får en annan tjänst i regeringskansliet. Vad är det för tjänster där som står och väntar på en person med dåligt omdöme? Antingen är det en annan tjänst i Hägglunds politiska stab och då har ju Hägglund överseende med sin hånande stabschef. Övriga tjänster i regeringskansliet söks ju utifrån kvalifikationer, så han måste i så fall prövas mot andra sökande. Eller? Det var ju alliansen som ville att alla högre tjänster skulle utlysas offentligt. Det har man gått ifrån under tystnad som så mycket annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar