måndag 16 januari 2012

Politiker och journalister i symbios

Juholtmobbningen fortsätter. Nu lyfter AB fram någon liten digital panelundersökning som heter United Minds, där folk själva fått anmäla sin medverkan. Hur tillförlitliga kan dessa vara? Läs gärna Jenny Madestams och Torbjörn Sjöströms debattinlägg i DN idag om vetenskapligheten i olika undersökningar.
Men Lena Mellin, ABs huvudmobbare, gör det mesta av saken och menar att det inte finns någon återvändo för socialdemokraterna. Nej, hon är ju en av dem som bidrar till det genom att hela tiden tjata om Juholts olämplighet.
Dagens journalister verkar inte se sitt uppdrag, att granska makten. Det är naturligtvis svårt när de själva är en så stor del av den. Politiken och journalisterna är numera i symbios och knallar man runt i riksdag och kanslihus som Lena Melin, blir man så småningom vänner (tänk bara på Ulrika Schenström och Anders Pihlblad).
Dessutom hör åtminstone storstadens journalister till samma övre medelklass som politikerna. Tidningsmakarna på kvällspressen verkar dessutom tro att det som intresserar folk är vilka som är rikast i ett speciellt område, eller vilka som köpt de dyraste husen, eller vad husen är värda. Sånt som intresserar dem själva.
Det är klart att då blir det viktigt att slå vakt om de förmåner som Reinfeldt & co försett dem med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar