söndag 29 januari 2012

Sverige bakbinds i europakten

Kapitalismen har till slut löpt sådan amok att man på World Economic Forum i Davos börjar fråga sig om det som händer i vår globaliserade värld är rimligt. T o m de som brukar jubla över bonusar och ekonomisk bärsärkagång har fått en bekymrad rynka i pannan.
Anders Borg är där, men förstår han vad som händer. Eller håller han fast vid dödsdömda idéer som europakten, där han vill sitta med för att få umgås med "de stora". Något inflytande lär inte lille Borg få, trots att han drar med Sverige i överstatliga regler för den ekonomiska politiken som kommer att bakbinda oss när vi behöver investera istället för att spara och skära ned i en kommande lågkonjunktur.
Och sossarna är med. Nu när högerkrafterna fått mark under fötterna igen i partiet vågar de inte riskera att missa chansen att så småningom få tillgång till de viktiga beslutsrummen. De har ställt villkor, men det ska bli ytterst intressant att se om de hoppar av när villkoren inte uppfylls. Makt är alltid viktigast. Och makten sitter allt längre ifrån Sverige. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar