måndag 16 januari 2012

Törs Björklund göra något?

"Skola säljs på Blocket" skrev SvD och visar en annons där ett tillstånd att starta friskola säljs för en halv miljon. Jan Björklund uppges vara rasande och ska lagstifta. Han hänvisar till en utredning som förre fp-ledaren Leijonborg håller i.
När ska Björklund bli så rasande att han förbjuder aktiebolag som skolägare? Liksom inom vård och omsorg står målen för skolan i motsättning till ett företags högsta mål, vilket är att ge vinst till aktieägarna. Det påverkar kvaliteten på undervisningen att låta dessa ägarformer sköta skolan. Det har vi nu fått oändligt många bevis på, allt ifrån betygsinflation till ökad segregation. Pengar korrumperar och när man börjar sälja skoltillstånd på nätet, borde väl det ansvariga statsrådet till slut agera. Men han får väl inte för Reinfeldt & co.
Har vi, trots alla skandaler inom vård, skola och omsorg, hört ett enda ord om att förbjuda riskkapitalister att äga och driva dessa verksamheter. Nej, regeringen avvaktar, kanske för in någon klausul om att inte föra ut pengar, men även om man nu låter pengarna stanna i Sverige går de ju till ohemula vinster istället för till verksamheten.'
Det måste bli ett slut på detta och vi kan inte vänta till 2014. Björklund, ta första steget och förbjud charlatanerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar