tisdag 24 januari 2012

Rikta ljuset mot de ytterst ansvariga

Och för att vända blicken mot alliansens Sverige och inte socialdemokraternas partistrider, berättar Aftonbladet om den cancersjuka 12-åriga tjej som tillsammans med sin familj blir vräkt på grund av att våra sociala skyddsnät numera verkar helt söndertrasade.
För att få socialbidrag måste de sälja sin bostadsrätt (och hur många tvingas inte skuldsätta sig för att köpa bostadsrätt i brist på andra alternativ) och vilken hyresvärd erbjuder självmant en hyresrätt till dem. I bästa fall har socialen tillfälliga bostäder, men hur kul är denna osäkra situation för en tolvåring som just överlevt en livshotande sjukdom och hennes familj som först gått igenom ett helvete när barnet varit sjukt.
Det måste bli väldigt tydligt vilka som är ytterst ansvariga för att situationen ser ut på detta sätt. Det är viktigt att gå på beslutsfattarna som skapar ett samhälle som ställer folk på bar backe när de är sjuka.
Och det gäller för övrigt också de som säljer ut vår gemensamma välfärd i form av sjukhus, förskolor, äldreboenden, hyresrätter i allmännyttan och vinstdrivande statliga företag som drar in intäkter till staten. Frågan är varifrån skattemedlen till slut ska komma, när man kan dra av det mesta (0m man har tillräckligt mycket pengar för att kunna göra avdrag) och alliansen delat ut resten till riskkapitalbolag inom välfärden.
De ansvariga stavas ALLIANSEN och det är på tiden att fokus riktas tydligt mot vad de gör med Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar