tisdag 16 oktober 2012

Det behövs sjukhus - inte fler vårdcentraler

För oss i Stockholm finns inte längre något hopp om förändring. Miljöpartiet har gjort upp med alliansen om vårdvalet. Det viktiga är att välja - inte om skattemedlen på detta sätt används mest effektivt.
I sin gemensamma debattartikel i DN räknar de upp en hel litania över allt som de ska göra för att etablera allt fler vårdcentraler i Stockholm. Det verkar finnas en oändlig massa pengar att betala ut ersättning för det ena och det andra med.
Samtidigt går Stockholms sjukhus på knäna. Märkligt nog, trots femtielva nya vårdcentraler går många ändå till akuten på ett sjukhus. Överbelastningen verkar vara enorm och nu hör man återigen om ett nytt sparbeting på Karolinska. Folk ligger i korridorer och städskrubbar.
Men uppenbarligen finns ju pengar att dela ut till varenda liten ny vårdcentral. Vi får en överetablering lik den med apoteken. Nej, bygg eller låt något av de gamla nedlagda akutsjukhusen återuppstå (precis denna brist på akutsjukhus var vi många som förutsåg på 90-talet när det ena efter det andra av Stockholms akutsjukhus lades ned). Använd skattemedlen där de behövs.

1 kommentar: