onsdag 31 oktober 2012

Nyfikna forskare efterlyses

Lunds universitet får på moppe för att de försökt bevisa med försök att telepati fungerar. Det lär finnas en tjänst där för parapsykologi eller vad det kan kallas.
Alla s k seriösa forskare avfärdar detta som totalt oseriöst och konstaterar bara att paranormala upplevelser inte finns. De finns bara i huvudet på dem som påstår sig uppleva dem.
Det är synd att forskare är så fyrkantiga ibland. Tänk vilket spännande forskningsfält detta ändå är. För folk upplever ju faktiskt paranormala fenomen. Felet är kanske att man angriper dem med traditionella metoder. Om saker inte går att upprepa i försök så finns de inte. Det kallar jag fyrkantigt.
För det finns tusentals och åter tusentals som t ex har fått kontakt med en släkting just i släktingens dödsögonblick. Det är klart att inte det går att upprepa i ett vetenskapligt experiment så som naturvetenskapligt skolade forskare menar att det ska gå till.
De ägnar all sin kraft åt att försöka förklara bort sådana fenomen, istället för att nyfiket undersöka vad det faktiskt är som händer. Men man kanske måste använda andra metoder. Vilken spännande utmaning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar