torsdag 25 oktober 2012

M vill sluka småpartierna

"Gör alliansen till riksdagsparti" utropar Maria Abrahamsson och Krister Thelin, båda moderater, på Brännpunkt idag. Essensen i artikeln är denna: "Vi vill göra taktikröstandet obehövligt, lösa de små partierna från behovet av i och för sig förståeliga men för alliansen skadliga utspel, och befria M från tvånget att anpassa sig till de mindre partiernas hotande opinionssiffror."
Man talar om respekt för borgerliga väljare. Men det man är rädd för är egentligen att moderaterna ska tappa mark. Det ska bli lättare att köra över de övriga partiernas idéer. Så skönt att vara herre på täppan och slippa oroa sig för att något litet parti ska försvinna.
I och för sig har allianspartierna blivit alltmer lika och framför allt centern verkar ju totalt överflödig, utan en enda egen idé. Men likheten beror ju också på att de har moderaterna som en stor våt filt över sig och trots att de är i regeringsställning får de mycket lite utrymme för att få igenom egna idéer (utom folkpartiets skadliga skolpolitik, men den delas väl av M).
Och politiken skulle bli än tråkigare förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar