måndag 15 april 2013

Anders Borg har gått i opposition

Anders Borg menar att oppositionen svartmålar Sverige. Det visar hur totalt blind man blir i finansdepartementets korridorer, långt från verkligheten. Det behövs ingen svartmålning Anders Borg. Det systemskiftade Sverige är ett annat land, med utslagning, ökade klyftor, Europas värsta ungdomsarbetslöshet och massarbetslöshet i övrigt, offentliga system som sugs ut av riskkapitalister under den förmenta valfrihetens flagg och en skola där resultaten störtdykt. Det är ingen svartmålning Anders Borg, det är verkligheten.
Därför försöker Anders Borg desperat blanda bort korten. Man kan tro att det är han som är i opposition. Hur ska oppositionens regeringsalternativ se ut, det är den enda fråga vi ska ställa ända till valdagen, säger han. Ett bra besked till väljarna. Vi vet redan att regeringen knappt gör något och om de gör det är det alldeles för sent. Och nu ska de fram till valdagen tjata på oppositionen istället för att föra egen politik. Men det kan de ju förstås inte och resultatet av det de gjort är förödande.
Ett femte jobbskatteavdrag någon gång i framtiden är alliansens löfte till väljarna denna gång. Men förhoppningsvis kommer verkligheten att tala på valdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar